به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛شهر کهن اسفراین معروف به شهر بلقیس ، دومین بنای عظیم خشتی و گلی ایران در فاصله سه کیلومتری جنوب شهر کنونی اسفراین قرار دارد وسالانه میزبان شمار زیاد یاز گردشگران داخلی و خارجی است .
مسافران نوروزی برای دیدن این بنای تاریخی با ارزش در خراسان شمالی می توانند از مسیرهای ارتباطی سبزوار - اسفراین، بجنورد - اسفراین و میامی- گرمه - جاجرم - اسفراین سفر کنند.
طبق گزارش مدیریت پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر بلقیس، امسال 34 هزار گردشگر از این بنای تاریخی دیدن کردند که بیشترین آن در ایام تعطیلات نوروز با 18 هزار گردشگر داخلی و خارجی بود.
مدیر پایگاه ملی شهرتاریخی بلقیس اسفراین از آمادگی این اثر تاریخی و گردشگری از 29 اسفند برای بازدید مسافران و گردشگران نوروزی خبرداد و اظهار کرد: شش نیروی این پایگاه شامل دو راهنما و چهار نیروی حفاظتی از 29 فرودین در مجموعه شهر تاریخی بلقیس برای استقبال و راهنمایی گردشگران و مسافران نوروزی حضور دارند.
علیرضا نجفی از تسطیح و بهسازی جاده دسترسی به شهر تاریخی بلقیس با همکاری شهرداری و راه و شهرسازی شهرستان برای نورز 95 خبرداد و افزود: برای معرفی هر چه بیشتر شهر تاریخی بلقیس به مسافران و گردشگران بنرهای معرفی این بنای عظیم تاریخی و گردشگری در ورودی های استان و شهرستان توسط خدمات سفر نصب شده است.
وی با بیان اینکه امکانات اولیه رفاهی برای استفاده گردشگران درمجموعه تاریخی و گردشگری مهیا است افزود: یک سیاه چادرعشایری نیز در جوار این مجموعه تاریخی برای پذیرایی از گردشگران و ارئه سوغات و صنایع دستی سنتی برپا می شود.
نجفی با گلایه از عدم اختصاص بودجه لازم برای ارئه بهتر خدمات به گردشگران این بنای تاریخی دراسفراین از سوی ستاد خدمات سفر استان افزود: چاپ و توزیع کتابچه معرفی این بنای گردشگری و سایر محصولات در نظر گرفته شده ویژه نوروز از سوی این پایگا ه ملی برای گردشگران به علت تخصیص نیافتن بودجه امکان پذیر نشد.
مدیر پایگاه ملی شهر تاریخی بلقیس اظهار کرد: تلاش شده با امکانات موجود بهترین خدمات را به گردشگران این بنای عظیم تاریخی ارئه شود.
شهر کهن اسفراین معروف به شهر بلقیس در گستره 180 هکتار قرار دارد که از لحاظ قدمت به استناد متون تاریخی، قبل از اسلام شکوفا بوده و در سال 31 هجری توسط مسلمانان فتح شده است.
طبق یافته های باستان شناسی، قدیمی ترین آثار استقرار در این شهر به اواخر دوره ساسانی مربوط می شود و زندگی در آن تا پایان دوره صفویه ادامه داشته است.
معماری این شهر به شیوه معماری دوره ساسانی است و مورخان و جغرافی دانان، بنیانگذار این شهر را اسفندیار پسر گرشاسب نامیده اند.
مجموعه تاریخی بلقیس شامل ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان، ویرانه های معروف به تپه منار (مسجد جامع)، مقبره شیخ آذری، قسمت صنعتی شهر، آب انبار، کاروانسرا، مجموعه معروف به یخدانها و یک گورستان وسیع در نزدیکی دروازه شرقی آن است.
رونق بازدید مسافران و گردشگران از این بنای تاریخی با سفر رهبر معظم انقلاب در مهرماه سال 91 به اسفراین و اشاره به اهمیت و قابلیت این اثر تاریخی در سخنرانی معظم له بالا گرفت و انعکاس بیانات ایشان در رسانه ها باعث شد افراد زیادی از اقصی نقاط کشور و نیز گردشگران خارجی روانه اسفراین شوند.
این اثر تاریخی به شماره4497 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است .
شهرستان 127 هزار نفری اسفراین در 60کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.
انتهای پیام/